click below for ENGLISH!

címkék

aids (1) art (2) barátság (1) becske (2) béke (2) boldogság (1) buda (1) buddha (5) buddhista (1) chögyam (1) cigány (1) csúnya (1) dalai lama (1) dharma (5) dimension (1) dimenzió (2) dzogcsen (2) everything (1) family (1) fehér (1) film (1) fotó (1) free tibet (2) guru rinpoche (1) gyógyítás (1) halál (1) hang (1) (1) howto (1) idő (5) igazság (1) jobbik (1) karmapa (3) khanda (1) kína (2) magyar (2) mandala (1) mantra (1) meditáció (2) mi (1) mozi (1) music (1) nyelv (1) ole (1) ole nydahl (1) padmasambhava (1) pagoda (1) pap (1) paramita (1) parlament (1) petíció (1) rime (1) shakyamuni (1) shambala (1) sorozat (1) stereo image (1) stereo picture (1) szakja (2) szangha (4) szerelem (2) szeretet (3) szivárvány (1) sztupa (2) szutra (2) tánc (1) tanító (1) tanítvány (1) tantra (4) tar (1) tara (1) téridő (3) természet (1) test (1) time (3) túra (1) tutorial (1) vágy (1) vallás (1) zen (2) Címkefelhő

friss

  • metarjuna: Ilyenek ezek a lányok Bécs felé! :) Vagy Pesten a gimiben.... (Frissítsd a linket, szerintem tets... (2010.07.31. 23:00) Salinger
  • motmouse: upsz, ez nagyon király! Nem bírom abbahagyni a hallgatását :o) (2010.02.15. 22:39) Hang
  • békymiki: Kapcsolódó írás: <a href="http://mahamudra.blog.hu/2009/12/30/boldog_ujevet_mindenkinek_3">M... (2009.12.30. 19:10) Miért kell a háború?
  • vegato: ez nem az állati elmékből van? és köszönöm a kedves szavakat :) (2009.03.08. 17:35) A Delfinek befigyelnek
  • pamutka: jaj de szép! :) (2009.01.08. 17:51) Family

licence

Creative Commons Licenc

Betűz a N A P

2010.02.16. 15:13 miazaki

Magyarul mily gyönyörletes ékenszólni, mindannyian érezzük. Nyelvünk igazi kincsestár, mesélő kútfő, honnét tengernyi patak szállítja felénk a tiszta gondolkodás üzenetét.

Elég csak arra gondolni, hogy mikor megannyi kistelepülés valamint a székesfőváros nevét kimondjuk, leírva látjuk fejléces papírokon, a postaládánk irányítószámaként, tömegközlekedési megállóként, netán a földből kihámló domborulatknét nevezzük meg hegyes emelkedéseit, óhatatlanul is holmi fogalmi párosodásra hív bennünket elménk játékos tánca.

Minden a Buddha! Pest is Buda.

Ezért is jó magyarul beszélni! Temérdeknyi más dologért is jó. Személyes élményemet hozzáfűzve, első Európa Tanácshoz kapcsolódó munkám egyik legmelegebb pillanata, mikor Londonban az albán külügyminisztérium delegáltjával a megérkezésem uán nem sokkal már folyékony szép magyar nyelven cseréltünk eszmét- kivívva ezzel megszakíthatatlan bartság érzésemet.

Kívánom minden egyes és többes számú olvasóinknak, hogy fogadják szeretettel mai gyűjtésünket, és töltsenek el magyar nyelvünk szépségével bearanyozott, felismerésekben és megerősítésükben gazdag pillanatokat.

Alapozzák meg a hangulatot kétkedő kérdéseikkel - majd az öröm kedvéért vessék el azokat.

A gyűjtés:

az emailekben terjedő nyelvleckében:  jó, ismerős alapozást kapunk. Ha már eddig is túl sokat olvastál, és inkább videóznál, akkor itt vannak a videók.

a mély szívű Sinkovits Imre által tolmácsolva:

erre az alaphangulatra, általam igen tisztelt Varga Csaba munkássága teszi fel a koronát aki nem restellt kiváló animációs és szobrász, matematika tanár elméjét kicsavarni és világraszóló felfedezéseket tenni az írástörténetben. Mindegyik rész kötelező és elolvasni a letölthető anyagokat is a www.varga.hu-n

https://www.youtube.com/v/YTlDGrFbaXI&hl

aki pedig nem hallott Kiss Dénesről annak ajánlom a következő videót:

https://www.youtube.com/v/q56cujpza60&hl

és végéhez közeledvén egy művészetileg jobb előadásra szólító videó (átugorható):

https://www.youtube.com/watch?v=f1rtNwDdFU0

ezek után nem is volt már annyira meglepő, hogy találtam egy olyan videót, amelyben a múlt héten, a 7 térítőben (hétfő reggel 7-10) www.tilos.hu +1% -) felfedezett és megszeretett nótám szól a háttérben.

Szerinted ez nem egy rádiós gyakorlatimunka-média-hack??https://www.youtube.com/watch?v=eI7DEGisvfA

nekem úgy tűnik, a kommentelők nem vágják, hogy mennyien beszélünk most Sepsiszentgyörgyről?

Amúgy, bassza meg Budapest, hogy ennyire el van nyomva a szívünk egyesítő ereje, hogy még nem lépünk közösen, s alapozzuk meg a tisztaságát a jövő közéletének átláthatóságokra vonatkozó szabályozásaival.( ajánlom például a parliamentary informatics szócikket a wikipedián -http://en.wikipedia.org/wiki/Parliamentary_informatics a többiről hasonló projektről részletesen tervezem hogy beszámolok.

hiába mondja nekem Mucsi Zoltán a fél igazságot

 

mégis azt mondom, ébredjünk mélyebb tudatosságárára, hogy mi mindent szabadságunkban áll elképzelni és megvalósítani.

Nagyon itt van most.

Az ideje.

egyébként meg

https://www.youtube.com/watch?v=DfvgvDkdG2M és Androméda üdvözli a nevető Buddhát

https://www.youtube.com/watch?v=QPbFS1J4p_A

Szólj hozzá!

Címkék: magyar test nyelv buda csúnya buddha

A bejegyzés trackback címe:

https://mahamudra.blog.hu/api/trackback/id/tr11763417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása